pátek 24. dubna 2009

Red Shirt Contest

V knize, na které právě pracuji, se blíží kapitola, kde se jednotka vojáků s převážně českými (nebo obecně slovanskými) jmény dostane do těžkého boje. A protože vymýšlet jména není nikdy nic příjemného, hlavně když jde o postavy s velmi krátkou životností, tak tímto vyhlašuji konkurz na "Červená trička." Každý, kdo se chce přihlásit dostane roli v oné kapitole. Budu se snažit brát ohledy na případné požadavky konkrétního způsobu smrti a pokud někdo bude mermomocí chtít přežít, tak se mu také pokusím vyhovět (koneckonců někdo přežít musí). A pokud budete oné postavě chtít do pusy vložit nějakou konkrétní repliku, tak to bude taky možné.

Tak se nestyďte a hlaste se.

KAŽDÝ MUSÍ NĚKDY ZEMŘÍT. HO HO HO.

15 komentářů:

Honza řekl(a)...

Asi tvoji moznosti vyuziji. Tady je blaznivy scenar na "moji" smrt.

Zneskodnuji bombu, ktera ma vybuchnout za 10. Ja se rozhodnu prestrihnout modry dratek (pripadne zmacknout nejake tlacitko, nebo premostit okruh). Ukaze se to jako spatna volba, a odpocitavani se rozebehne bleskovym tempem. Jeste nez me to rozmeta na kousicky, procedim skrze zuby "Radsi jsem mel jit na zubare..." BUUUM!

Co ty na to? Mozna klise, ale tomu se clovek nevyhne. :-)

Johnak řekl(a)...

Eee... to ne ;-) Zneškodňování bomby se mi tam do děje nehodí a stříhání drátů je až moc velký klišé (já píšu střední klišé - viz můj příspěvek O klišé). S tou zubařinou se to tam můžu pokusit někam dát, ale při jiné smrti (takže to asi nebude headshot, to bys nestihl už nic říkat :D )

Kendra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Johnak řekl(a)...

Kendra - já bych ideálně rád zachoval skutečná jména i pohlaví použitých osob. Nechci, aby si každý udělal "avatara" Jinak pokud máš někoho velice neoblíbeného, koho bys chtěla zabít, tak se můžeme také domluvit... :P

Kendra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Kendra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Gwen řekl(a)...

Kendra> a to je tvůj avatar nebo nenáviděná postava? :D

Kendra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Johnak řekl(a)...

Je to smutné řešit takto rodinné spory, no :-) Na druhou stranu... no, rozmyslím si to ;-)

Kendra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
teaz řekl(a)...

ahoj johnaku,

můžeš mě nachat si roztrhnout krční tepnu o ostnatej drát nebo cokoli podobnýho. jako že se mu(mi) změní výraz ve vočích, vyrazim z krytu, řuvu a chci krev a pak to zabublá(nemusí) a já sebou seknu jako bych se na něco pověsil za krk a pak vodotrysk(ne "vodo") a jak sem naspýdovanej adrenalinem tak to vytáhnu, ucpu rukou, tasim sekundárku (mam rád vzor 1911), zvednu se a rozběhnu ale po pár krocích se mi podlomí kolena (insuficient blood)... a zabytek vymysli ty nebo bych začal bejt hrdina, tady u toho pcčka to uplně svádí.(nebo to nech takle "otevřený" -ty to píšeš :-D)

dyby se ti to tam hodilo, můžeš mi napsat na helmu "ask me for a joke, please"

jmenuji se Jan Blažek

brokolicový lupič řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
brokolicový lupič řekl(a)...

a sem teaz a necheckuju blog dost často abych byl aktuální a všeobecně málo komentuji cokoli, ale dost o mě. máš pěknej blog. kdy to bude kde k přečtení? i dybch tam neumíral.

Anonymní řekl(a)...

Svoje jméno zrovna neoblibuju a vidět ho v knize... brr. :)
Ale měla bych tu jednu kandidátku. Bohužel svolení použít její jméno nemám, takže použiju pouze křestní a příjmení bude fiktivní.
Hana Slončinská miluje svou práci a především svou hodnost. Není sice v hodnostním žebříčku ještě tak vysoko, jak by si představovala, ale má pravomoc. Především pravomoc řvát na lidi. A nutit je sakra zapamatovat si její hodnost, jestli nechtěj, aby jim dejchala na krk moc zblízka. Hanu přitahují muži. Nejlépe s vyšší hodností než má sama. Když se jim dostane na tělo (myšleno doslovně), dává jí to pocit moci. Je hodně lidí, co by ji rádi viděli někde úplně jinde, jsou lidi, co by ji rádi viděli na marodce s přeraženýma kostma, a pak je tu hrstka lidí, který by ji rádi viděli umřít opravdu ošklivou smrtí. To jsou ti, kterým uškodila nejvíc. Ale je jen jeden člověk, který se rozhodl, že nastal čas způsobit jí tu ošklivou smrt vlastnoručně. Stejně za chvíli taky umře. Tak proč by si nedopřála to potěšení vidět tu svini umírat první?

Johnak řekl(a)...

Teaz - pokusím se zavést některé z tvých žádostí o smrt, ale bude se tam umírat hodně, tak si nebudu moct asi každého vychutnat tak, jak bych si přál :-) Ale nějak umřeš, neboj ;-) V každém případě tohle je do knihy, kterou teď píšu, ale má první kniha Pokračování diplomacie vyjde někdy za pár týdnů při troše štěstí. Detaily pak dám určitě na blog.

Yanna - nerada vidíš svoje jméno v knize? Na to je bohužel pozdě, budeš ho mít už na první stráce Pokračování diplomacie :D V každém případě z té ženské bych mohl udělat poručíka - takové to ucho, co velí četě vojáků, kteří jsou všichni zkušenější než ona.